Mrkvové cupcakes
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 130 g mleté |
|
| 1 bal. |
|
| 150 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 250 g |
|
| 230 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ks (kôra + šťava) |
|
| Krém: | |
| 1 konzerva |
|
| 50 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 bal. |
|
| hrsť (na zdobenie) |
|
Postup
-
1
Kokosové mlieko dáme na pár hodín do chladničky. Mrkvu očistíme a nastrúhame na najjemnejšom strúhadle, pridáme kôru a šťavu z citróna.
- 2
Biele tofu, mlieko a cukor rozmixujeme dohladka v mixéri. Zmes zmiešame s mrkvou. Postupne pridáme múku, mandle, kypriaci prášok a škoricu. Premiešame a dáme do košíčkov. Pečieme pri 170 stupňoch približne 30 minút.
- 3
Tuhé kokosové mlieko (bez kokosovej vody) dáme do misky. Pridáme cukor, vanilku a stužovač, vyšľaháme kuchynským šľahačom a v prípade potreby dochutíme cukrom.
- 4
Upečené cupcakes ozdobíme krémom, posypeme troškou škorice a celými orechmi.
Tiež mrkvové cupcakes:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu