Mrkvové cupcakes
Foto: lunter
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
200 g |
|
130 g mleté |
|
1 bal. |
|
150 ml |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
230 g |
|
1 ČL |
|
1 ks (kôra + šťava) |
|
Krém: | |
1 konzerva |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
hrsť (na zdobenie) |
|
Postup
-
1
Kokosové mlieko dáme na pár hodín do chladničky. Mrkvu očistíme a nastrúhame na najjemnejšom strúhadle, pridáme kôru a šťavu z citróna.
- 2
Biele tofu, mlieko a cukor rozmixujeme dohladka v mixéri. Zmes zmiešame s mrkvou. Postupne pridáme múku, mandle, kypriaci prášok a škoricu. Premiešame a dáme do košíčkov. Pečieme pri 170 stupňoch približne 30 minút.
- 3
Tuhé kokosové mlieko (bez kokosovej vody) dáme do misky. Pridáme cukor, vanilku a stužovač, vyšľaháme kuchynským šľahačom a v prípade potreby dochutíme cukrom.
- 4
Upečené cupcakes ozdobíme krémom, posypeme troškou škorice a celými orechmi.
Tiež cupcakes:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu