Mrkvová torta

Mrkvová torta podľa Katky Brychtovej

Autor receptu: redakcia

Na mrkvovú tortu som spočiatku hľadela s nedôverou. Dá sa vôbec urobiť dobrá torta zo zeleniny? Veru áno!* Výbornú verziu tohto dezertu som ochutnala na Islande, kde je národnou špecialitou.

8
porcií
20 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C a okrúhlu formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom. Pripravíme cesto. Z vajec a cukru vyšľaháme penu. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a dobre vymiešame. Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 55 minút.
  2. Krém: Maslo vyšľaháme, pridáme smotanový syr a opäť prešľaháme. Prisypeme cukor. Krém natrieme na vychladnutú tortu.
  3. Ozdobíme opraženými mandľami a nastrúhanou čokoládou.