Mrkvová torta
Mrkvová torta podľa Katky Brychtovej
Autor receptu: redakcia
Na mrkvovú tortu som spočiatku hľadela s nedôverou. Dá sa vôbec urobiť dobrá torta zo zeleniny? Veru áno!* Výbornú verziu tohto dezertu som ochutnala na Islande, kde je národnou špecialitou.
8 porcií |
20 minút príprava |
55 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 °C a okrúhlu formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom. Pripravíme cesto. Z vajec a cukru vyšľaháme penu. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a dobre vymiešame. Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 55 minút.
- Krém: Maslo vyšľaháme, pridáme smotanový syr a opäť prešľaháme. Prisypeme cukor. Krém natrieme na vychladnutú tortu.
- Ozdobíme opraženými mandľami a nastrúhanou čokoládou.