Foto: uzaska
5 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu nakrájame na kocky a dáme smažiť na trochu oleja. Zasypeme koreniami, posolíme a občas premiešame.
- 2
Keď sa zelenina začne lepiť na dno hrnca, zalejeme ju vodou, pridáme bujón a hrsť vňate.
- 3
Všetko necháme poriadne prevariť, po cca 30 minútach pridáme vločky a šošovicu.
- 4
Po ďalších 10 minútach polievku odstavíme, rozmixujeme a dochutíme citrónovou šťavou.
- 5
Do hotovej polievky na tanieri pridáme hrsť naklíčených mungo fazúľ a posypeme mixom semiačok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu