Mrkvová polievka s kuriatkami
Autor receptu: elixir
Jemná polievka, nenáročná na prípravu.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvu a zemiak očistíme a nakrájame na malé časti. Očistíme a pokrájame kuriatka a cibuľu. Umyjeme si pažítku, pokrájame pečivo na menšie časti.
- Mrkvu a zemiak dáme opražiť v hrnci na 1 PL masla.
- Zalejeme zeleninovým vývarom, dochutíme soľou a varíme zakryté 15 minút na miernom plameni.
- Do menšieho hrnca si dáme maslo, na ňom opražíme cibuľku, potom pridáme aj kuriatka a ešte pražíme.
- Keď je cibuľka pekne sklovitá a kuriatka opražené, vyberieme a dáme ich bokom a do hrnca opäť dáme PL masla a pečivo nakrájané na kocky. Opekáme do chrumkava.
- Medzitým si rozmixujeme uvarenú mrkvovú polievku, pridáme 2 PL smotany a premiešame.
- Polievku ešte prehrejeme a podávame s cibuľkou a kuriatkami, opraženým pečivom, pažitkou a celou rascou.