Mrkvová polievka s kuriatkami 
	        Autor receptu: elixir
	         
	        
	        Jemná polievka, nenáročná na prípravu.
| 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Mrkvu a zemiak očistíme a nakrájame na malé časti. Očistíme a pokrájame kuriatka a cibuľu. Umyjeme si pažítku, pokrájame pečivo na menšie časti. 
 - Mrkvu a zemiak dáme opražiť v hrnci na 1 PL masla.
 - Zalejeme zeleninovým vývarom, dochutíme soľou a varíme zakryté 15 minút na miernom plameni.
 - Do menšieho hrnca si dáme maslo, na ňom opražíme cibuľku, potom pridáme aj kuriatka a ešte pražíme.
 - Keď je cibuľka pekne sklovitá a kuriatka opražené, vyberieme a dáme ich bokom a do hrnca opäť dáme PL masla a pečivo nakrájané na kocky. Opekáme do chrumkava.
 - Medzitým si rozmixujeme uvarenú mrkvovú polievku, pridáme 2 PL smotany a premiešame.
 - Polievku ešte prehrejeme a podávame s cibuľkou a kuriatkami, opraženým pečivom, pažitkou a celou rascou.