Mrkvová polievka s kuriatkami

Autor receptu: elixir

Jemná polievka, nenáročná na prípravu.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvu a zemiak očistíme a nakrájame na malé časti. Očistíme a pokrájame kuriatka a cibuľu. Umyjeme si pažítku, pokrájame pečivo na menšie časti.
  2. Mrkvu a zemiak dáme opražiť v hrnci na 1 PL masla.
  3. Zalejeme zeleninovým vývarom, dochutíme soľou a varíme zakryté 15 minút na miernom plameni.
  4. Do menšieho hrnca si dáme maslo, na ňom opražíme cibuľku, potom pridáme aj kuriatka a ešte pražíme.
  5. Keď je cibuľka pekne sklovitá a kuriatka opražené, vyberieme a dáme ich bokom a do hrnca opäť dáme PL masla a pečivo nakrájané na kocky. Opekáme do chrumkava.
  6. Medzitým si rozmixujeme uvarenú mrkvovú polievku, pridáme 2 PL smotany a premiešame.
  7. Polievku ešte prehrejeme a podávame s cibuľkou a kuriatkami, opraženým pečivom, pažitkou a celou rascou.