Foto: ola111
Tak a leto môže začať...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čokoládu nalámeme do hrnca,pridáme mlieko a roztopíme vo vodnom kúpeli.Hmota by mala byť hutnejšia,nie príliš tekutá.Najvhodnejšia je čokoláda s vyšším podielom kakaa,ale robievam aj s čokoládou na varenie,aj tá je vhodná.Táto mala 74%,preto je zmes tmavšia.
-
2
Žľtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista,najlepšie ručným mixérom.Nádobu so žľtkami vložíme do vodného kúpeľa a miešame varechou,až kým masa nestuhne.
-
3
Nádobu vyberieme a necháme za občasného premiešania vychladnúť. Vychladenú šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha a vmiešame do čokoládovej masy.
-
4
Primiešame žľtka a jemne všetko premiešame.
-
5
Snehové pusinky nalámeme,vmiešame do čokoládovej masy.
-
6
Menšiu tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie,
-
7
vlejeme do nej čokoládovú zmes.Prikryjeme potravinárskou foliou a vložíme do mrazničky.
-
8
Necháme mraziť aspoň dve hodiny,vyklopíme,ozdobíme čokoládovými hoblinami,ovocím... S touto tortou zaobchádzajte ako s nanukovou tortou,čo zvýši,šup znova do mrazničky, zmrzlinku máte vždy pripravenú.
snehové pusinky musia byt? nemozu sa niecim nahradit?
neverim surovym vajciam v pudingoch ani cokoladovych penach ,obzvlast v lete ...Ja robievam nepecenu cokoladovu pochutku takto: varecha.pravda.sk/recepty/kakaovo-cokoladova-torta-z-chla...
raz skúsim,už len kvôli tomu likéru,to je kvalita,káva-to je moje,len sa musím po ňom pozrieť,@laurisia ,@ula2 ,@sovka62 ,@margaretka28 :-)))
@valeri ,@cervenka :-)))))
určite sa ti rýchlejšie ozve,@ancicka ,mám ešte asi na dva tanieriky,môžeš
prísť...
salkove recepty ,ale videla som na Vareche aj take ,v ktorych pouzivaju 200ml ;-)
potrebovala@evanaaa ,na tú tvoju fajnú tortičku,ale snáď si prečíta :-)))