Mrazená čokoládová torta (fotorecept)
Autor receptu: ola111
Tak a leto môže začať...
8 porcií |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Čokoládu nalámeme do hrnca,pridáme mlieko a roztopíme vo vodnom kúpeli.Hmota by mala byť hutnejšia,nie príliš tekutá.Najvhodnejšia je čokoláda s vyšším podielom kakaa,ale
robievam aj s čokoládou na varenie,aj tá je vhodná.Táto mala 74%,preto je zmes tmavšia.
- Žľtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista,najlepšie ručným mixérom.Nádobu so
žľtkami vložíme do vodného kúpeľa a miešame varechou,až kým masa nestuhne.
- Nádobu vyberieme a necháme za občasného premiešania vychladnúť.
Vychladenú šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha a vmiešame do čokoládovej masy.
- Primiešame žľtka a jemne všetko premiešame.
- Snehové pusinky nalámeme,vmiešame do čokoládovej masy.
- Menšiu tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie,
- vlejeme do nej čokoládovú zmes.Prikryjeme potravinárskou foliou a vložíme do mrazničky.
- Necháme mraziť aspoň dve hodiny,vyklopíme,ozdobíme čokoládovými hoblinami,ovocím...
S touto tortou zaobchádzajte ako s nanukovou tortou,čo zvýši,šup znova do mrazničky,
zmrzlinku máte vždy pripravenú.
|