Mrazená čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: ola111

Tak a leto môže začať...

8
porcií
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Čokoládu nalámeme do hrnca,pridáme mlieko a roztopíme vo vodnom kúpeli.Hmota by mala byť hutnejšia,nie príliš tekutá.Najvhodnejšia je čokoláda s vyšším podielom kakaa,ale robievam aj s čokoládou na varenie,aj tá je vhodná.Táto mala 74%,preto je zmes tmavšia.
  2. Žľtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista,najlepšie ručným mixérom.Nádobu so žľtkami vložíme do vodného kúpeľa a miešame varechou,až kým masa nestuhne.
  3. Nádobu vyberieme a necháme za občasného premiešania vychladnúť. Vychladenú šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha a vmiešame do čokoládovej masy.
  4. Primiešame žľtka a jemne všetko premiešame.
  5. Snehové pusinky nalámeme,vmiešame do čokoládovej masy.
  6. Menšiu tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie,
  7. vlejeme do nej čokoládovú zmes.Prikryjeme potravinárskou foliou a vložíme do mrazničky.
  8. Necháme mraziť aspoň dve hodiny,vyklopíme,ozdobíme čokoládovými hoblinami,ovocím... S touto tortou zaobchádzajte ako s nanukovou tortou,čo zvýši,šup znova do mrazničky, zmrzlinku máte vždy pripravenú.