Mramorovaná bábovka bez múky s citrónovou polevou

Marek Karaka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 3. októbra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Mramorovaná bábovka bez múky s citrónovou polevou Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
20 min
príprava
45 min
na 150 °C

Suroviny

6 ks
200 g
160 g
200 ml
40 g
20 g
Poleva:
1 ks
200 g
Tvarohová pena:
250 g
100 g
250 ml
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme kryštálový cukor, poriadne vymiešame, až hmota začne tuhnúť. Pridáme Zlatý klas, olej, škoricový cukor, spolu všetko premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do cesta. Polovicu cesta nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Do druhej polovice cesta primiešame kakao, vylejeme ho do formy a jemne premiešame špajdľou, tak vznikne mramorový efekt. Dáme piecť na 150 °C približne 45 minút.

  2. 2

    Poleva: Z citróna vytlačíme šťavu a vyšľaháme ju s práškovým cukrom. Touto polevou polejeme vychladnutú bábovku.

  3. 3

    Tvarohová pena: Smotanu vyšľaháme na hustú šľahačku, zamiešame do nej tvaroh vymiešaný s cukrom. Penou dozdobíme bábovku alebo ju k nej servírujeme.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist