Mramorovaná bábovka bez múky s citrónovou polevou
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 3. októbra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
6 ks |
|
200 g |
|
160 g |
|
200 ml |
|
40 g |
|
20 g |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
200 g |
|
Tvarohová pena: | |
250 g |
|
100 g |
|
250 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme kryštálový cukor, poriadne vymiešame, až hmota začne tuhnúť. Pridáme Zlatý klas, olej, škoricový cukor, spolu všetko premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do cesta. Polovicu cesta nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Do druhej polovice cesta primiešame kakao, vylejeme ho do formy a jemne premiešame špajdľou, tak vznikne mramorový efekt. Dáme piecť na 150 °C približne 45 minút.
- 2
Poleva: Z citróna vytlačíme šťavu a vyšľaháme ju s práškovým cukrom. Touto polevou polejeme vychladnutú bábovku.
- 3
Tvarohová pena: Smotanu vyšľaháme na hustú šľahačku, zamiešame do nej tvaroh vymiešaný s cukrom. Penou dozdobíme bábovku alebo ju k nej servírujeme.
- 2
Pod názvom Zlatý klas sa na Slovensku predáva výrobok, ktorý je svojím zložením vlastne kukuričný škrob s vanilkovou arómou. Vyzerá takto:
Aj v Česku už jde koupit Zlatý klas /obdoba pudingu/:
www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/zlaty-klas/zlaty-kla...