Mramorová torta

Autor receptu: xlienka

úvod?..tak to je moja prvá takáto torta :)

Postup

  1. KORPUS: Vyšľaháme bielky s polovičkou cukru (120g) na tuhý sneh. V druhej miske si vymiešame žltky s ďalším cukrom (120g), môžeme pridať vanilkový cukor. Postupne pridávame olej, vodu a múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame bielkový sneh. Tretinu cesta oddelíme ( také 3 plné naberačky) a zafarbíme kakaom ...podľa farby ( tak 2 lyžice). Do vymazanej a vysypanej formy stiredavo vrstvíme do stredu 1 lyžicu kakaovej hmoty na to 2 lyžice svetlej hmoty...hmota sa sama rozlieva po forme tým sa vytvorí mramorový vzor. Pečieme pri 180 stup. 50 min. treba to odsledovať, ak sa chytá vrch pomôže alobal :) po vypnutí rúry nechať ešte 5 min. dojsť
  2. PLNKA: 400 ml mlieka s cukrom necháme zovrieť, vo zvyšku mlieka rozmiešame pudingový prášok s múkou, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu..odstavíme a hneď vmiešame tyč. gaštany a stužený tuk..necháme schladiť. Vychladené vymiešame na hladkú kašu. V druhej miske vyšľaháme zmäknuté maslo...nakoniec spolu zmiešame. Kto chce môže pridať rum.
  3. Korpus po upečení a keď vychladne rozkrojíme na tri časti. Prvú časť natrieť lekvárom na to plnku to sa opakuje, krémom natrieme aj celú tortu a necháme stuhnúť v chladničke najlepšie do druhého dňa. Zdobenie: v mojom prípade som sa inšpirovala návodom ktorý už na vareche je - poťah z marsmallow...http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan-potahovanie-tort-falosny-marcipan-fotorecept/8131-pouzi.html