Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy
Foto: Pravda, Ivan Majerský

Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár Zobraziť celý popis Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

150 g
250 ml
3 g
200 ml
100 ml
1 strúčik
150 g




Postup

  1. 1

    Bryndzu rozpustíme v 50 ml teplej smotany, pridáme napučanú želatínu a dobre premiešame. Zvyšnú časť smotany vyšľaháme a vmiešame do schladenej bryndze. Dochutíme soľou a bielym korením.

  2. 2

    Vlejeme do foriem a necháme vychladnúť. Acidofilné mlieko rozmixujeme s kyslou smotanou, pečeným cesnakom, kôprom a uhorkami. Dochutíme soľou a bielym korením.

  3. 3

    Mousse vložíme do stredu taniera s uhorkovou polievkou. Nakoniec ozdobíme žeruchou a extra virgin olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia