Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy

Foto: Pravda, Ivan Majerský
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár Zobraziť celý popis Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.
porcie
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Bryndzu rozpustíme v 50 ml teplej smotany, pridáme napučanú želatínu a dobre premiešame. Zvyšnú časť smotany vyšľaháme a vmiešame do schladenej bryndze. Dochutíme soľou a bielym korením.
- 2
 Vlejeme do foriem a necháme vychladnúť. Acidofilné mlieko rozmixujeme s kyslou smotanou, pečeným cesnakom, kôprom a uhorkami. Dochutíme soľou a bielym korením.
- 3
 Mousse vložíme do stredu taniera s uhorkovou polievkou. Nakoniec ozdobíme žeruchou a extra virgin olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu