Morský vlk s mozzarellovou krustou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Filety z morského vlka posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme olivovým olejom a necháme odležať.
- V mažiari zmiešame nadrobno nasekanú bazalku a nakrájanú mozzarellu, ktorú sme pokvapkali citrónom. Pridáme pochutiny a zo zmesi pripravíme pastu, ktorú potom nanesieme na kožu filety.
- Takto pripravenú filetu vložíme do vopred predhriatej rúry a pečieme 6–8 minút pri teplote 180 oC. Podávame s maslovou zeleninou.
- Tip šéfkuchára: Pri výbere filety iného druhu ryby treba dbať na to, aby sa ryba s kožou nestiahla a tým nespôsobila pád krusty. Takejto situácii možno zabrániť aj narezaním kože ryby.
|