Morský vlk s mozzarellovou krustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Filety z morského vlka posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme olivovým olejom a necháme odležať.
  2. V mažiari zmiešame nadrobno nasekanú bazalku a nakrájanú mozzarellu, ktorú sme pokvapkali citrónom. Pridáme pochutiny a zo zmesi pripravíme pastu, ktorú potom nanesieme na kožu filety.
  3. Takto pripravenú filetu vložíme do vopred predhriatej rúry a pečieme 6–8 minút pri teplote 180 oC. Podávame s maslovou zeleninou.
  4. Tip šéfkuchára: Pri výbere filety iného druhu ryby treba dbať na to, aby sa ryba s kožou nestiahla a tým nespôsobila pád krusty. Takejto situácii možno zabrániť aj narezaním kože ryby.