Morský vlk pod tekvicovými semienkami

Autor receptu: redakcia

5
porcií
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vyfiletovaného vlka obalíme v rozsekaných tekvicových semenách, osolíme, okoreníme a pečieme na masle a olivovom oleji iba na koži asi tri minúty.
  2. Papriku ošúpeme a nakrájame na tenké rezančeky. Podusíme na masle a olivovom oleji, pridáme trochu cukru a podlejeme troškou vývaru. Dusíme 4 až 5 minút.
  3. Zeler si uvarime v osolenej vode do mäkka, rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu, agar– agar, prevaríme a vlejeme do foriem.
  4. Po stuhnutí vykrojíme dieru, do ktorej plníme paprikovú zmes. Paradajky z konzervy precedíme cez gázu, získanú šťavu potom zvaríme, ochutíme cukrom, soľou a korením a naplníme ďalší zelerový „súdok“.