Morský vlk pod tekvicovými semienkami
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
25 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Vyfiletovaného vlka obalíme v rozsekaných tekvicových semenách, osolíme, okoreníme a pečieme na masle a olivovom oleji iba na koži asi tri minúty.
- Papriku ošúpeme a nakrájame na tenké rezančeky. Podusíme na masle a olivovom oleji, pridáme trochu cukru a podlejeme troškou vývaru. Dusíme 4 až 5 minút.
- Zeler si uvarime v osolenej vode do mäkka, rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu, agar– agar, prevaríme a vlejeme do foriem.
- Po stuhnutí vykrojíme dieru, do ktorej plníme paprikovú zmes. Paradajky z konzervy precedíme cez gázu, získanú šťavu potom zvaríme, ochutíme cukrom, soľou a korením a naplníme ďalší zelerový „súdok“.
|