Morčacie stehno na pare s citrónom, cesnakom a bylinkami
Toto morčacie stehno som pripravila v pare, aby ostalo šťavnaté a jemné. Je to svieže, a pritom intenzívne vďaka citrónu a bylinkám.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie stehno osušíme, nasolíme a okoreníme.
- 2
Cesnak nakrájame na tenké plátky, citrón na kolieska.
- 3
Stehno potrieme olivovým olejom, pridáme cesnak, citrón a rozmarín.
- 4
Dáme do parného hrnca alebo nad paru.
- 5
Varíme v pare 90 minút, kým nie je mäso úplne mäkké.
- 6
Podávame s čerstvým šalátom alebo zemiakmi.
Tiež morčacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Ďakujem za tak pekný a podrobný komentár. Veľmi si vážim, že si si dal námahu to takto rozpísať. Páči sa mi tvoj nápad so špikovaním maslom s cesnakom a bylinkami.. to musí dať mäsu krásnu vôňu aj chuť. Určite to nie je také ťažké ako so slaninou a pritom sa mäso nevysuší, takže aj pri varení v pare by to mohlo fungovať. Úplne vidím, ako to u vás vyzerá, keď to servíruješ s tou ryžou a kukuricou, určite to vyzerá aj chutí výborne. Páči sa mi, že myslíš aj na ľahšiu diétnejšiu verziu, ale zároveň si vieš dopriať niečo voňavé a poctivé. Ďakujem ešte raz, určite sa tvojimi tipmi inšpirujem nabudúce.