Morčacie rolády v šípkovej omáčke

Autor receptu: elixir

Plnené, chuťovo jemné rolky v nasladlej omáčke.

2
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Potom začneme ich prípravou - morčacie rezne si naklepeme na tenko, nakrájané šampiňóny a cibuľu si opražíme na PL masla a necháme vychladnúť. Šípky poprekrajujeme na polovičky, zopár si necháme celých.
  2. Zmiešame šampiňónovú zmes, strúhanku, vajíčko, kozí syr, mandle a petržlenovú vňať, soľ. Tým budeme plniť morčacie mäso.
  3. Povrch plátkov posolíme a potrieme plnkou... Zrolujeme a previažeme niťou. Na strednom plameni opečieme v hrnci na 1 PL masla, 3 minúty z jednej strany, ďalšie 3 minútky z druhej.
  4. Podlejeme 150 ml vody a povaríme 20 minút. Po uvarení scedíme vývar bokom. Záviny dáme späť do hrnca a prikryjeme.
  5. V hrnci kde sme pripravovali šampiňóny s cibuľkou, si rozpustíme maslo. Šípkovú šťavu, klinček a polovičky šípok pridáme tiež a premiešame.
  6. Potom pridáme aj vývar zo závinov, smotanu a varíme do zhustnutia. Na tanieri na omáčku položíme ešte celé šípky, ktoré sme si odložili bokom.
  7. K hotovému jedlu sa hodia zemiaky na všetky spôsoby, či iná zelenina ako príloha. Ja som spravila hranolky z kvaky v rúre, inšpiráciou bol recept od @janger. Dobrú chuť. :)