Morčacie prsia Wellington

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie prsia umyjeme, osolíme, okoreníme, nakrájame na štyri väčšie kusy, ktoré sprudka opečieme na olivovom oleji. Na šalotke a cesnaku orestujeme šampiňóny nakrájané na drobné kocky, do ktorých pridáme podrvené orechy a petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením.

  2. Lístkové cesto vyvaľkáme na štyri rovnaké štvorce, na ktoré naukladáme plátky panchetty, na ne dáme pripravenú zmes zo šampiňónov. Navrch dáme morčacie mäso.

  3. Všetko zabalíme do cesta, potrieme žĺtkom a pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút, kým nie je cesto upečené. Anglickú zeleninu (karfi ol, brokolicu, mrkvu) udusíme na masle a podávame s morčacími prsiami.