Pečené morčacie prsia

Morčacie prsia v omáčke z výpeku

Autor receptu: foorick

Ak sa vám nechce stáť pri sporáku pol dňa, vyskúšajte tento jednoduchý recept na morčacie prsia.

Postup

  1. Mäso v celku riadne osolíme a okoreníme. Sprudka na panvici opečieme a preložíme do zapekacej misy. Vývar alebo vodu necháme zohriať v panvici, kde sme opiekli mäso. Odvaríme tak všetko dobré, čo nám v panvici zostalo. K mäsu pridáme umytú koreňovú zeleninu nakrájanú na väčšie kúsky a zalejeme naším vývarom. Prikryté dáme piecť na 160 stupňov asi hodinu a pol.
  2. Mäso vyberieme a šťavu so zeleninou rozmixujeme do hladka. Prelejeme do hrnca, pridáme po lyžici horčice a medu a zalejeme smotanou. Necháme prevariť. Mäso nakrájame na plátky a môžme podávať s ľubovoľnou prílohou. Ja mám rád kašu, ale skvele sa hodí aj ryža. Dobrú chuť !