Morčacie prsia s avokádom a fetou (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Recept mam z internetu, ale si uz nepamatam na ktorej stranke som ho nasla.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Morcacie prsia som najprv nakrajala pozdlz vlakien na pasy siroke asi 4-5cm. Pasy masa som trochu naklepala a potom som ich priecne pokrajala na tenke kusky.
- Ocistenu cibulu som pokrajala na mesiaciky a cesnak som pretlacila cez lis.
- Najprv som poprazila cibulu s cesnakom.
- K cibuli som potom pridala nakrajane maso. Maso som okorenila cerstvo mletym korenim a za staleho miesania som ho oprazila zo vsetkych stran.
- Potom som pridala ocistene nakrajane paradajky. Paradajky som premiesala s masom a podliala vodou. Maso som prikryla pokrievkou a podusila som ho asi 5 minut. Robila som to preto, lebo maso bolo zo starsieho moriaka. Ak sa jedlo pripravuje z mladeho kusa, alebo z kuracich prs, tak nie je treba toto robit.
- Pokym sa mi maso dusilo pokrajala som si ocistene avokado, rozmrvila som si fetu a nasekala som si bazalku.
- K masu som najprv pridala feta syr. Vsetko som spolu premiesala, pokym sa syr nerozpustil.
- Wok som odstavila z ohna a k masu som pridala avokado a bazalku.
- Vsetko som spolu premiesala, ale som to uz nevarila. Na koniec som omacku este trochu osolila. Nebolo treba vela, lebo feta bola dost slana. Maso som podavala s domacimi sirokymi rezancami.