Morčacie prsia piatich vôní (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Dostala som korenie piatich vôní (teda lepšie povedané, vyžobrala som si ho :-)), tak bolo treba vyskúšať, našla som na nete zopár rcp., ale ani jeden sa mi celkom nepozdával, tak som stvorila z nich fúziu.
4 porcie |
20 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som nakrájala, posypala korením piatich vôní, pridala nakrájané chilli a 1 PL oleja, premiešala a nechala hodinu na pokoji.
- Nakrájala som si kapustu, paradajky, nastrúhala zázvor a cesnak a pripravila ostatné suroviny, lebo teraz to bude rýchlovka.
Do woku som dala 2 PL oleja a mäso sprudka orestovala na dva krát, každú várku cca 1 min., aby sa mi rýchlo zatiahlo a nezačalo sa dusiť, vybrala som ho do misky.
- Do woku som šupla cesnak a zázvor a premiešala asi 5 sek., nefotila som, aby mi neprihorelo, potom som tam rýchlo dala pokrájanú kapustu a paradajky na osminky, tiež som restovala asi 2 min.
- Do woku som vrátila mäso, premiešala, osolila.
- Zaliala som zálievkou pripravenou rozmiešaním sójovky a škrobu vo vode, vývar som nemala, premiešavala som najviac 2 min. a je hotovo.
Ryža sa práve dovarila, dala som jazmínovú.
- A keď už sa tu psujeme, naša krásavica mala prvý letný deň 11 rokov...
- ... a návštevník na levanduli.