Morčacie prsia piatich vôní (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Dostala som korenie piatich vôní (teda lepšie povedané, vyžobrala som si ho :-)), tak bolo treba vyskúšať, našla som na nete zopár rcp., ale ani jeden sa mi celkom nepozdával, tak som stvorila z nich fúziu.

4
porcie
20 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso som nakrájala, posypala korením piatich vôní, pridala nakrájané chilli a 1 PL oleja, premiešala a nechala hodinu na pokoji.
  2. Nakrájala som si kapustu, paradajky, nastrúhala zázvor a cesnak a pripravila ostatné suroviny, lebo teraz to bude rýchlovka. Do woku som dala 2 PL oleja a mäso sprudka orestovala na dva krát, každú várku cca 1 min., aby sa mi rýchlo zatiahlo a nezačalo sa dusiť, vybrala som ho do misky.
  3. Do woku som šupla cesnak a zázvor a premiešala asi 5 sek., nefotila som, aby mi neprihorelo, potom som tam rýchlo dala pokrájanú kapustu a paradajky na osminky, tiež som restovala asi 2 min.
  4. Do woku som vrátila mäso, premiešala, osolila.
  5. Zaliala som zálievkou pripravenou rozmiešaním sójovky a škrobu vo vode, vývar som nemala, premiešavala som najviac 2 min. a je hotovo. Ryža sa práve dovarila, dala som jazmínovú.
  6. A keď už sa tu psujeme, naša krásavica mala prvý letný deň 11 rokov...
  7. ... a návštevník na levanduli.