Morčacie mäso so syrovou omáčkou
Autor receptu: kajkadr
Potrebovala som vymyslieť niečo nové, nakoľko som mala pocit, že varím dookola stále to isté. Myslím si, že som pripravila vcelku chutné jedlo....
6 porcií |
30 minút príprava |
75 minút na 200 °C |
Postup
- Morčacie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany obalíme v solamyle. Sprudka opečieme na oleji, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a dusíme cca 15 minút.
- Do zapekacej misy /používam formu na chlieb/ vertikálne ukladáme 1/2 šunky, 1/2 syru, na kolieska pokrájanú paradajku,hrubší pás papriky, 1/2 syru, 1/2 šunky, morčacie mäso...... Aby to nepadalo, spevňujem ingrediencie špáradlom. Celé prelejem šťavou s cibuľkou, v ktorej sa predtým dusilo mäso. Ukladám do vopred vyhriatej rúry na 200 C a prekryjem alobalom, aby sa mäso príliš nevysušilo.
- Ak sme mäso veľmi nepodliali, podlievame vodou, ale zhruba za 45 min vyberiem a zalejem syrovou omáčkou ( z hladkej múky a vody urobím zápražku, do ktorej vlejem mlieko, nechám rozpustiť celé bambino, osolím, okorením a pridám trošku muškátového oriešku). Na vrch mäsa nahrubo postrúham tvrdý syr a nechám zapiecť ešte aspoň 15 minút, kým sa neurobí kôrka.
- Podávala som so zeleninovým kuskusom, ale vhodné sú zemiaky aj ryža.