Morčacie kúsky v marináde so šampiňónmi
Autor receptu: dr
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Morčacie prsia nákrájame na "širšie rezance". Pripravíme si marinádu z uvedených surovín v miske, pridáme nakrájané mäso a v marináde dobre poobaľujeme. Prikryjeme misku potravinovou fóliou a uložíme na cca 24 hodín do chladničky.
- Na druhý deň na panvici zohrejeme olivový olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú osolenú cibuľu. Pridáme naložené mäso, na prudkom ohni opečieme, trocha podlejeme vodou (2 PL) a cca 15 - 20 minút dusíme prikyté pokrievkou. Odokryjeme, necháme trocha vydusiť vodu, pridáme pokrájané šampiňóny a sladkú smotanu, znova prikryjeme na 5 minút. Odokryjeme a necháme odpariť do mierneho zhustnutia šťavy (3 - 5 minút).
- Ochutnáme, ak treba prisolíme, pretlačíme 4 strúčiky cesnaku, odstavíme z ohňa a prikryté necháme pred podávaním uležať na spojenie chutí (15 minút).
|