Morčacie fašírky
Morčacie fašírky pečené v rúre
Autor receptu: stoja
Zdravšia verzia klasických vyprážaných bravčových fašírok.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Do misky dáme mleté morčacie mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajcia, strúhanku na
zahustenie, vegetu alebo soľ, majorán, čierne mleté korenie, rascu drvenú, nakrájanú petržlenovú vňať (ale nemusí byť) a
trochu olivového oleja. Všetko dobre premiešame.
- Z mäsovej zmesi formujeme fašírky a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Fašírky pofŕkame pred pečením olivovým olejom a dáme piecť na približne 30 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
- Morčacie fašírky podávame so zeleninovým šalátom alebo zemiakovou kašou.