Morčacie fašírky

Morčacie fašírky pečené v rúre

Autor receptu: stoja

Zdravšia verzia klasických vyprážaných bravčových fašírok.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do misky dáme mleté morčacie mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajcia, strúhanku na zahustenie, vegetu alebo soľ, majorán, čierne mleté korenie, rascu drvenú, nakrájanú petržlenovú vňať (ale nemusí byť) a trochu olivového oleja. Všetko dobre premiešame.
  2. Z mäsovej zmesi formujeme fašírky a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Fašírky pofŕkame pred pečením olivovým olejom a dáme piecť na približne 30 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
  3. Morčacie fašírky podávame so zeleninovým šalátom alebo zemiakovou kašou.