Tvarohové koláče
Moravské koláče (fotorecept)
Autor receptu: niika
50 minút príprava |
13 minút na 220 °C |
Postup- Cesto: Droždie a kryštálový cukor rozpustime v letnom (nie horúcom) mlieku a necháme vzísť kvások. Všetky zvyšné suroviny potom spolu s kváskom vymiesime.
- Cesto nenechávame vykysnúť. Cesto vypracujeme, vyvaľkáme a vykrojujeme kolieska pomocou pohára.
Pripravíme plnku - zmiešame tvaroh, cukor a jeden žĺtok. Tvaroh s cukrom pustí šťavu, preto je lepšie, ak si plnku pripravíme neskôr.
- Kolieska cesta naplníme tvarohovou plnkou a rukami vytvoríme buchtičky.
- Pomocou vajíčka alebo dvomi prstami vytvarujeme malé jamky na každej buchtičke, potrieme žĺtkom a pridáme slivkovy lekvár.
- Koláčiky nakoniec posypeme drobenkou (posýpkou), ktorú pripravíme rozmrvením múky, masla a cukru do malých hrudiek.
Necháme ešte cca 10 minút podkysnúť a môžme piecť.
Ja som ich piekla na 220 °C 13 minút.
- Napečené :)
|