Tvarohové koláče

Moravské koláče (fotorecept)

Autor receptu: niika

50 minút
príprava
13 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Droždie a kryštálový cukor rozpustime v letnom (nie horúcom) mlieku a necháme vzísť kvások. Všetky zvyšné suroviny potom spolu s kváskom vymiesime.
  2. Cesto nenechávame vykysnúť. Cesto vypracujeme, vyvaľkáme a vykrojujeme kolieska pomocou pohára. Pripravíme plnku - zmiešame tvaroh, cukor a jeden žĺtok. Tvaroh s cukrom pustí šťavu, preto je lepšie, ak si plnku pripravíme neskôr.
  3. Kolieska cesta naplníme tvarohovou plnkou a rukami vytvoríme buchtičky.
  4. Pomocou vajíčka alebo dvomi prstami vytvarujeme malé jamky na každej buchtičke, potrieme žĺtkom a pridáme slivkovy lekvár.
  5. Koláčiky nakoniec posypeme drobenkou (posýpkou), ktorú pripravíme rozmrvením múky, masla a cukru do malých hrudiek. Necháme ešte cca 10 minút podkysnúť a môžme piecť. Ja som ich piekla na 220 °C 13 minút.
  6. Napečené :)