Moravské koláče (fotorecept)

Autor receptu: frona

Takéto koláče som začala robiť len asi pred rokom. Recept na cesto mi dala kolegyňa. Nebol to ale recept na moravské koláče, ale na štedrák. Ja som to raz vyskúšala a už iné cesto nerobím. Koláčiky sú výborné aj na druhý deň, keď pravda zostanú. Tak som si povedala, že sa s vami oň podelím. Postup som nefotila, lebo keď som ich piekla, ešte som nevedela, že ich sem dám.

23 ks
porcií
60 minút
príprava
45-60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme kvások z kvasníc, cukru a mlieka. pridáme múku, maslo(stačí aj nakrájané na kúsky), masť, vajce a soľ a dobre vypracujeme cesto. (keď sa robí štedrák, tak netreba kysnúť, može sa hneď s ním pracovať) Ja som ale nechala cesto vykysnúť asi pol hodinky. Cesto rozváľame na plát a pokrájame na štvorce ako na buchty. Na každý kúsok dáme tvarohovú plnku a urobíme buchtičky.
  2. Pripravíme si plech s pečiacim papierom a poukladáme buchty tak, aby sa dali rukou roztlačiť na tenšie koleso a dáme na vrch kúsok lekváru. Potrieme okraje olejom a dáme do rúry piecť
  3. Mala som 3 ks takýchto plechov po 8 ks.