Foto: sandra
Názov moje preto, lebo existuje more verzií prípravy tohoto jedla, ako inšpirácia mi určite slúžil aj recept na grécky Briam, tiež moja obľúbená pochúťka. Zobraziť celý popisNázov moje preto, lebo existuje more verzií prípravy tohoto jedla, ako inšpirácia mi určite slúžil aj recept na grécky Briam, tiež moja obľúbená pochúťka. Diétna verzia preto, lebo normálne si toto jedlo bohato posypem parmezánom, alebo Grana padano, alebo vršatcom. Ale prežijem to aj bez syra...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks, stredne veľký |
|
1 ks, stredne veľká |
|
1 ks |
|
1 menšia |
|
veľa (7 strúčikov) |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
cca 10 ks |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Cesnak očistíme, 5 strúčikov nasekáme na drobno, dva odložíme na dokončenie pokrmu. Cibuľu nakrájame na jemné kocky, papriku, baklažán a cukinu na menšie kocky (priemer 1,5 cm alebo ako máte radi), cherry paradajky na štvrťky.
-
2
Na olivovom oleji opražíme pokrájaný cesnak a cibuľu.
-
3
Pridáme na kocky nakrájaný baklažán, cukinu a papriku a chvíľu pražíme.
-
4
Posypeme bohato tymiánom,
-
5
bylinkovou soľou, prípadne dosolíme obyčajnou soľou a chvíľu opäť pražíme.
-
6
Pridáme paradajky, premiešame a chvíľu dusíme.
-
7
Prilejeme paradajkový pretlak, premiešame,
-
8
a dusíme pod pokrievkou tak dlho, kým nemá zelenina konzistenciu ako ju máme radi. Ja mám rada, keď je baklažán mäkký ako maslo, takže asi 20 minút, kto má rád chrumkanie zeleniny, stačí zopár minút.
-
9
Tesne pred koncom pridáme prelisovaný cesnak.
-
10
Podávame teplé alebo aj studené s celozrnným pečivom, alebo tmavým chlebom. Kto nediétuje, zakryje si jedlo megavrstvou hore spomínaných syrov. Dobrú chuť!
2. Jedlo vyzerá fajnovo, vyzerá ako ,,lečo" ,len s inými ingredienciami :))
3. A z toho všetkého vyplýva, že ty popri vareche držíš diétu? :)))))))))
1. Diky!
2. Ok, po slovensky to kludne volaj lečo :-))))))
3. No hej, ja stále diétujem, nemáš ani predstavu ako by som vyzerala, keby som nediétovala. Varecha je strašná pokušiteľka :-D
www.parmigiano-reggiano.it/come/caratteristiche_nutrizionali/defau...
jazyk sa dá zmeniť úplne hore
varecha.pravda.sk/recepty/grecka-pecena-zelenina-briam/70...