Foto: monty469
Dlho som sa odhodlávala urobiť tento koláčik, ale bála som sa prípravy odpaľovaného cesta + nemala som cukrárske vrecko. Po kúpe vrecka mi už Zobraziť celý popisDlho som sa odhodlávala urobiť tento koláčik, ale bála som sa prípravy odpaľovaného cesta + nemala som cukrárske vrecko. Po kúpe vrecka mi už nič nebránilo v tom, aby som to skúsila. Tak a výsledok môžete vidieť sami. Nech sa páči, naše veterníky plnené vanilkovo-karamelovým krémom.
porcií
na 200 °C
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
|
|
50 g |
|
150 g |
|
4 ks |
|
250 ml |
|
Vanilkovo-karamelový krém: | |
4 PL |
|
500 ml |
|
2 ks |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
V hrnci ohrejeme osolenú vodu,pridáme maslo a ohrievame,kým sa nerozpustí. Vodu nevaríme a neodparujeme. Do horúcej vody naraz prisypeme múku a dôkladne miešame, až kým sa nevytvorí pevný cestový bochník. Miešame ho asi 2 min./odpaľujeme/, kým sa neprestane lepiť na nádobu a nevytvorí na dne jemný biely povlak. Cesto presunieme do misy a miesime asi 5 min, až bude lesklé a krémovité. Potom postupne zapracujeme vždy jedno vajce. Ďalšie pridáme, až keď je predchádzajúce dokonale zamiešané. Cesto musí byť hladké. Ja tie vajcia postupne zamiešavam mixérom. Plech vyložíme papierom na pečenie. Cestom naplníme cukrárske vrecúško a na plech vytláčame kruhové tvary s priemerom približne 5-6 cm. Ja som robila aj tzv. banániky (podlhovasté tvary). Pečieme pri teplote 200°C asi 35 min.Počas pečenia rúru neotvárame, inak by cesto spľaslo a znehodnotilo sa. Po upečení necháme trošku vychladnúť a ešte teplé prekrojíme.
- 2
Krém: Dáme skaramelizovať cukor, zalejeme 300ml mlieka a povaríme, kým sa rozpustí karamel. Vo zvyšku mlieka rozmiešame pudingové prášky, vlejeme do karamelového mlieka a uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť a zamiešame mascarpone. Môžeme podľa potreby dosladiť.
- 3
Šľahačkovú smotanu so stužovačom vyšľaháme dotuha.
- 4
Veterníky prerežeme na polovicu a naplníme krémom a šľahačkou. Následne ich prikryjeme vrchnou časťou (druhou polovicou), ktorú môžeme ozdobiť bielou polevou/čokoládou...každý podľa chuti.
- 5
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hotova cukrarka.kkrasa.
Ale proti gustu žiadny dišputát, každý ako mu chutí.
Nech si o tebe a tvojich "rodinnych nickoch"urobi vlastny nazor kazdy varechac sam.ak niekomu nevadi sa nechat klamat a zavadzat,je to jeho vec.ale chodi sem vela ludi kvoli inspiracii,cize si pozru recept aj komentare pod nim,ci to uz niekto varil a podla toho sa rozhoduju,ci to budu varit,alebo nie....a v takomto pripade nieje ziadna objektivita hodnotenia receptu,ked ho prida aj komentuje jedna a ta ista osoba a vypisuje ze ho urobila a bol vyborny....jednoducho klame tych,ktori tu hladaju skutocne inspiraciu.....
@redakcia , opätovne upozorňujem na tohto užívateľa. Prosím, vymažte jeho nemiestne komentáre a rovnako aj tie moje, ktoré sa netýkajú receptu. Len som reagovala na tohto Inšpektora Gadgeta, ktorý len uráža, napáda, vymýšľa si a naozaj to nie je príjemné, keď pod každým receptom (takmer) mojej mamy sú jeho komentáre (alebo boli, už ste ich vymazali). Veľká vďaka!
Dovtedy Vas ziadame, aby ste zastavili utocny ton Vasich komentarov, za co Vam vopred dakujeme.
Pekny a pokojny vikendovy vecer Vam zelame.
Velmi by sme chceli vidiet, ale stale nevidime - ani v aktualnych diskusiach.
Ziadame Vas, aby ste ukoncili Vase komentare tykajuce sa identity pouzivatelov.
varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-veterniky/25273-rece...
Kde robím chybu? Asi cesto je veľmi tuhé. Uz som si kúpila iný sáček, igelitový, ten by sa mal ľahšie umývať po použití. Stále som ho nevyskúšala, lebo mám rešpekt pred odpaľovaným cestom. Gratulujem k veterníkom.