Lahodný višňovo-smotanový koláč

monty469Monty469, 42 ročná žena, Trebišov, 14. januára 2016 18:38
Ďalšie jej recepty »

Lahodný višňovo-smotanový koláčFoto: monty469

Tento koláčik som uvidela v jednej knihe. Neostalo to len pri pohľade naň a urobila som dobre. Sladká chuť je dokonale vyvážená kyslosťou višní. Odporúčam, mňamka!

10
porcií
15 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Tortovú formu (priemer 24 cm) vystelieme až po okraj lístkovým cestom (môžete použiť aj nízku formu na pečenie s priemerom 26 cm, koláčik bude nižší ale rovnako chutný). Višne necháme odkvapkať a rovnomerne ich rozložíme na cesto. Niekoľko višní si odložíme na ozdobenie.

  2. 2

    V miske zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom, pridáme žĺtky a nakoniec primiešame múku. Vznikne nám hladká plnka, ktorou rovnomerne zalejeme višne. Takto pripravený koláčik pečieme v predohriatej rúre pri 180°C približne 30 minút.

  3. 3

    Medzitým vyšľaháme sladkú smotanu na hustú šľahačku.

  4. 4

    Upečený, vychladnutý koláč ozdobíme šľahačkou (môžeme použiť cukrárske vrecko), posypeme nasekanými orechami, nastrúhanou čokoládou a dozdobíme zvyšnými višňami.

  5. 5

    Dobrú chuť!

ohodnoť recept:
Hlasovalo 8 ľudí (3,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist