Pizza
Moje osvedčené cesto na pizzu
Autor receptu: kika2022
80 minút príprava |
12 minút na 230 °C |
Postup- Zhruba 200 ml vlažnej vody, 1 ČL cukru a celé droždie necháme vykysnúť.
- Múku preosejeme do misy, pridáme 1a pol
čajovej lyžičky soli, premiešame. K tomu
prilejeme 100 ml olivového oleja,
vykysnutý kvások a teplú vodu - tej prilievame zhruba 300 ml podľa múky, môže byť kľudne aj viac a vymiesime cesto. Ja
som použila aj mixér. Cesto potom necháme
nakysnúť cca 50 minút.
- Vykysnuté cesto rozdelíme
na bochníčky, mne vyšli zhruba 6 ks. Na upečenie pizze
som použila jeden a ostatné som si
dala zmraziť na horšie časy.
- Bochníček cesta roztiahneme do tvaru pizze na plechu vystlanom papierom na pečenie. Oblohu
dajte primerane, lebo sa to pečie na
230 °C 12-15 minút podľa okrajov.
- Syr pridávame až minútku pred koncom a ja zvyknem pred pečením pizzu ešte pokvapkať olivovým olejom.
|