Pizza

Moje osvedčené cesto na pizzu

Autor receptu: kika2022

80 minút
príprava
12 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Zhruba 200 ml vlažnej vody, 1 ČL cukru a celé droždie necháme vykysnúť.
  2. Múku preosejeme do misy, pridáme 1a pol čajovej lyžičky soli, premiešame. K tomu prilejeme 100 ml olivového oleja, vykysnutý kvások a teplú vodu - tej prilievame zhruba 300 ml podľa múky, môže byť kľudne aj viac a vymiesime cesto. Ja som použila aj mixér. Cesto potom necháme nakysnúť cca 50 minút.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníčky, mne vyšli zhruba 6 ks. Na upečenie pizze som použila jeden a ostatné som si dala zmraziť na horšie časy.
  4. Bochníček cesta roztiahneme do tvaru pizze na plechu vystlanom papierom na pečenie. Oblohu dajte primerane, lebo sa to pečie na 230 °C 12-15 minút podľa okrajov.
  5. Syr pridávame až minútku pred koncom a ja zvyknem pred pečením pizzu ešte pokvapkať olivovým olejom.