Moja živánska (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Kúpila som krkovičku a nevedela som, čo z nej. Napadlo ma,že bude dobré zas urobiť živánsku. Dnes bola na obed.

3
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Krkovičku umyjeme,naklepeme, pokrájame si cibuľu, slaninku a klobásku na plátky.
  3. Na alobal položíme jednotlivé mäská , potom osolíme,okoreníme, potrieme horčicou a kvapneme trocha kečupu na každy plátok. Každé mäsko na iný alobal.
  4. Potom na mäsko navrstvíme pokrajanú klobásku, cibuľu a slaninku.
  5. Na koniec na vrch dáme pokrájané zmiaky, ktoré osolíme a posypeme rascou mletou. Možeme pokvapkať olivovým olejom.
  6. Jednotlivé mäsá na alobale zabalíme a dáme do pekáča, ktorý podlejeme vodou. Pečieme v rúre na 200 stupňov cca 45 minút.
  7. Potom balíčky rozbalíme a nechame dopliecť,aby sa zemiaky opiekli. Zapekáme cca 15 minút.
  8. Jedlo je upečené, prenesieme ho na tanier,kde si každy može dochutiť, čím chce, pripadne podávame k nemu kyslú uhorku.
  9. K obedu pasuje aj vychladené pivečko.