Moja živánska (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Kúpila som krkovičku a nevedela som, čo z nej. Napadlo ma,že bude dobré zas urobiť živánsku. Dnes bola na obed.
3 porcie |
10 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Krkovičku umyjeme,naklepeme, pokrájame si cibuľu, slaninku a klobásku na plátky.
- Na alobal položíme jednotlivé mäská , potom osolíme,okoreníme, potrieme horčicou a kvapneme trocha kečupu na každy plátok. Každé mäsko na iný alobal.
- Potom na mäsko navrstvíme pokrajanú klobásku, cibuľu a slaninku.
- Na koniec na vrch dáme pokrájané zmiaky, ktoré osolíme a posypeme rascou mletou. Možeme pokvapkať olivovým olejom.
- Jednotlivé mäsá na alobale zabalíme a dáme do pekáča, ktorý podlejeme vodou. Pečieme v rúre na 200 stupňov cca 45 minút.
- Potom balíčky rozbalíme a nechame dopliecť,aby sa zemiaky opiekli. Zapekáme cca 15 minút.
- Jedlo je upečené, prenesieme ho na tanier,kde si každy može dochutiť, čím chce, pripadne podávame k nemu kyslú uhorku.
- K obedu pasuje aj vychladené pivečko.