Moja prvá vianočná orechová torta (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Mala som vždy rešpekt pred pečením torty. V podstate ani nepatrí medzi moje obľúbené dezerty, ale prekonala som samú seba a upiekla som ju.

12
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Do formy na pečenie torty som si pripravila papier na pečenie, ale iba na dno. Vajcia som rozdelila. K bielkam som pridala štipku soli a vymiešala som sneh. Pridávala som počas šľahania cukor kým sa nevytvoril tuhý sneh.
  2. Žĺtky som premiešala vidličkou a naraz som ich pridala do snehu a krátko premiešala.
  3. Múku a prášok do pečiva som zmiešala a v malých dávkach som ju preosievala do cesta a opatrne vmiešala.
  4. Napokon som pridala orechy. Tu musím vysvetliť. Aby som cesto mala vláčne a nelepivé, orechy som nemlela na mixéri, ale som ich strúhala na obyčajnom strúhadle na mrkvu. Tvorila som drobné hoblinky a cesto bol krásne nadýchané.
  5. Pripravené cesto som vyliala do tortovej formy.Trúbu som nechala vyhriať na 160 st. a piekla sa 60 min.
  6. Tortu som vybrala z formy a nechala som ju poriadne vychladiť na mriežke.
  7. Zatiaľ som si pripravila krém. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a postupne som k nemu zašľahávala vychladnutú kašu. Napokon som pridala koňak a krém som rozdelila na 2 rovnaké a jednu menšiu časť.
  8. Tortu som prekrojila na tri rovnaké časti.
  9. Na spodný korpus som natrela horúci broskyňový džem a nechala som ho stuhnúť až potom som naň natrela jednu časť krému. A takto som urobila i s druhým korpusom.
  10. Naplnenú tortu som natrela i z vonkajšej strany aj na vrchu odloženým tretím krémom a uložila do chladničky stuhnúť. Boky torty som obsypala strúhanými orechmi.
  11. Ráno som tortu poliala čokoládovou polevou, ktorú som nechala roztopiť nad parou. Zdobila som parížskou bielou čokoládou a celými orechovými jadrami.
  12. A už iba torta v reze. Veľmi chutná slávnostná torta. Prajem vám dobrú chuť.