
Foto: Pn
Zbožňujem mak. Tak som skúšala spraviť makovú tortu. Môj manžel, ktorý mak moc nemusí povedal, že lepšiu tortu dávno nejedol. Tak viem, že je dobrá...
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
6 ks |
|
140 g |
|
40 g |
|
180 g mletý |
|
1 a 1/2 KL |
|
50 ml |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
200 g |
|
250 g |
|
350 ml |
|
300 g mletý |
|
2 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Korpus: 4 žĺtky vyšľaháme s cukrom. 6 bielkov vyšľaháme na sneh. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme mletý mak, múku s práškom do pečiva. Vymiešame a pridáme mlieko. Spolu premiešame a pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Ja som cesto rozdelila do dvoch tortových foriem s priemerom 20 cm. Piekla som na 160 °C cca 30 minút, ale každá rúra pečie inak...
-
2
Kým sa pečie korpus, pripravíme si plnku. Mlieko necháme zovrieť a pridáme mletý mak. Uvaríme kašu a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom nad parou asi 10 minút. Keď žĺtky a uvarený mak vychladnú, spojíme ich a vymiešame. Potom pridáme zmäknuté maslo a dobre vymiešame na krém. Na koniec primiešame rum. Každý upečený vychladnutý korpus prerežeme jedenkrát. Tortu naplníme krémom, zahladíme a necháme v chladničke do druhého dňa stuhnúť. Ja som dala hneď na ňu strúhanú čokoládu...
-
3
Tu je v reze...
Tiež maková torta:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Ďakujem... Nám strašne chutila. Verím,že bude aj vám
Ďakujem