Foto: Pn
Zbožňujem mak. Tak som skúšala spraviť makovú tortu. Môj manžel, ktorý mak moc nemusí povedal, že lepšiu tortu dávno nejedol. Tak viem, že Zobraziť celý popisZbožňujem mak. Tak som skúšala spraviť makovú tortu. Môj manžel, ktorý mak moc nemusí povedal, že lepšiu tortu dávno nejedol. Tak viem, že je dobrá...
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
6 ks |
|
140 g |
|
40 g |
|
180 g mletý |
|
1 a 1/2 KL |
|
50 ml |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
200 g |
|
250 g |
|
350 ml |
|
300 g mletý |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Korpus: 4 žĺtky vyšľaháme s cukrom. 6 bielkov vyšľaháme na sneh. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme mletý mak, múku s práškom do pečiva. Vymiešame a pridáme mlieko. Spolu premiešame a pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Ja som cesto rozdelila do dvoch tortových foriem s priemerom 20 cm. Piekla som na 160 °C cca 30 minút, ale každá rúra pečie inak...
-
2
Kým sa pečie korpus, pripravíme si plnku. Mlieko necháme zovrieť a pridáme mletý mak. Uvaríme kašu a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom nad parou asi 10 minút. Keď žĺtky a uvarený mak vychladnú, spojíme ich a vymiešame. Potom pridáme zmäknuté maslo a dobre vymiešame na krém. Na koniec primiešame rum. Každý upečený vychladnutý korpus prerežeme jedenkrát. Tortu naplníme krémom, zahladíme a necháme v chladničke do druhého dňa stuhnúť. Ja som dala hneď na ňu strúhanú čokoládu...
-
3
Tu je v reze...
Ďakujem... Nám strašne chutila. Verím,že bude aj vám
Ďakujem