Maková torta

Moja maková torta (fotorecept)

Autor receptu: pn

Zbožňujem mak. Tak som skúšala spraviť makovú tortu.* Môj manžel, ktorý mak moc nemusí povedal, že lepšiu tortu dávno nejedol. Tak viem, že je dobrá...

12
porcií
75 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: 4 žĺtky vyšľaháme s cukrom. 6 bielkov vyšľaháme na sneh. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme mletý mak, múku s práškom do pečiva. Vymiešame a pridáme mlieko. Spolu premiešame a pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Ja som cesto rozdelila do dvoch tortových foriem s priemerom 20 cm. Piekla som na 160 °C cca 30 minút, ale každá rúra pečie inak...
  2. Kým sa pečie korpus, pripravíme si plnku. Mlieko necháme zovrieť a pridáme mletý mak. Uvaríme kašu a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom nad parou asi 10 minút. Keď žĺtky a uvarený mak vychladnú, spojíme ich a vymiešame. Potom pridáme zmäknuté maslo a dobre vymiešame na krém. Na koniec primiešame rum. Každý upečený vychladnutý korpus prerežeme jedenkrát. Tortu naplníme krémom, zahladíme a necháme v chladničke do druhého dňa stuhnúť. Ja som dala hneď na ňu strúhanú čokoládu...
  3. Tu je v reze...