Foto: sonulienka
Viaceré ste ma už požiadali o recept na makovú tortu tak tu je.
príprava
na 175-180 °C
Suroviny
Suroviny na korpus: | |
12 ks |
|
280 g |
|
280 g |
|
14 ks |
|
na vymastenie |
|
na vysypanie |
|
Plnka: | |
200 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
300 g |
|
300 ml |
|
Postup
-
1
Pripravíme si dve tortové formy - vymastíme si ich tukom a vysypeme múkou. Ja som vysypala bezlepkovou aby mohla tortu aj dcéra.Tortové formy mám 23 cm. Potom si vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista a pridáme mletý mak. Do zmesi pridáme sneh z bielkov. Cesto rozdelíme do pripravených dvoch foriem a pečieme na 175-180 stupňov 25-30 minút. Račej si pichnite špajľou do stredu či je dobre upečené. Ja mám teplovzdušnú rúru. Keď sú korpusy upečené necháme ich vychladiť.
- 2
Plnku si pripravíme nasledovne. Mlieko uvaríme s makom do zhustnutia a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom rumom a žĺtkami vymiešame do peny. Keď je maková zmes vychladnutá pridáme ju k maslovej dobre vyšľaháme. Korpusy si prekrojíme na dve polovice - čiže mám štyri kusy. Korpusy naplníme. Ak chcete dáte si niečo na vrch ako ja dala som bielu polevu a na to čokoládové menšie hobliny. Ak nie tak len makovú plnku si nechajte aj na vrch. Tortu dáte do chladničky a keď je plnka a prípadne polevu stuhnutá môžete krájať. Dúfam, že sa Vám podarí je veľmi jednoduchá a výborná. Skutočne bola právom ocenená. Prajem Vám aby sa Vám podarila.
- 3
Ešte tortička na tanieriku-foto.
- 4
No a dnes som robila na obed palacinky - trochu Vás chcem naladiť.
- 2
@vareska1 keď si makoholička tak Ťa určite nesklame.
cokolvek k tomuto vybornemu cestu skombinujete fajnove chuti.
/prepac za tuto vsuvku ale oplati sa piect toto cesto nielen ako original/.
Ked mate obavy zo surovych zltok, jednoducho je dobre uvarit SIRUP /staci z 1/2 cukru, tento vyslahat so zltkami co kremu doda lahodnost ked sa doslaha s maslom.
Vzdy ked mate obavy zo surovych vajec, pouzite tuto metodu /aj pri bielkach/.
Tvoja torta @sonulienka vyzera bohato a exclusivne.
tak konecne ju vidim v orginali po ktorom sa aj na tejto stranke po jej odvisielani v TV tak velmi patralo…
Nerozumiem ako moze taka mala hmotnost zltka ci bielka ostat surova, ked za zalieva VRAIACIM sirupom a slaha sa na najvyssej rychlosti, ktoru nam domaci slahac poskytuje. Ved Hmota ostane horuca a musi sa cakat na vychladenie kym sa maslo prida. /toto plati ci pri malom ci velkom mnozstve pouzitych vajicok ktore zase ovplyvnuje mnozstvo sirupu/. Nuz ale take nazory asi nevyriesime; ja som nikdy nemala problem s touto technikou ani pre tych najcitlivejsich zakaznikv, ktori boli maxi opatrni cim sa stravuju. Takze ja ostavam pri tejto vybornej technike tiez nadalej a tebe zelam vela zdravicka a vsetko dobre pri tvojich krasnych vytvoroch. Ano, Vyskusaj rozne kombinacie ktore ta napadnu s makovym cestom ide prekvapujuco vela veci dokopy.
Pozdrav pod Urpin a krasne mesto, ktore ked je clivo navstevujem cez YT.