Moja kôprová omáčka (fotorecept)

Autor receptu: garanco

Skúste raz pre zmenu túto omáčku (aj keď vo Vareche už je niekoľko kôprových), ja pridávam do nej kyslú smotanu a bylinky nevarím, iba ich pridám na záver do hotovej, horúcej omáčky. Možno sa Vám bude páčiť jej chuť.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme kôpor, dobre ho opláchneme pod tečúcou vodou, v utierke osušíme a hrubšie stonky odtrhneme. Najemno ho posekáme.
  2. Z oleja a 3 lyžíc hladkej múky pripravíme svetlú zápražku,
  3. pridáme najemno nakrájanú cibuľu a necháme dobre speniť.
  4. Zalejeme studenou vodou a dobre rozmiešame, necháme krátko povariť. Z kyslej smotany, mlieka a 1 lyžice múky pripravíme zátrepku a za stáleho miešania prilejeme k základu ( tie čiastočky kôpru sú len z vypláchnutej nádobky, v ktorej som ho sekala)
  5. Za stáleho miešania krátko povaríme, posolíme, okoreníme a odstavíme zo zdroja vyhrievania. Pridáme kôpor, koľko vám chutí. (Keďže záhradu máme 20 km od domu, zvyšný kôpor som dala do mrazničky a bude možno na tekvicu.)
  6. Omáčku podávam, ako obvykle, najradšej s knedľou, zemiakmi, no dnes som si urobila cestoviny a kuracie prsia na prírodno - aby to voňalo aj za mäsom.