Šalát Ceasar

Peter Zrebný
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 12. júla 2010
Šalát Ceasar
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

500 g
8 plátkov
800 g
80 g
1 dl
1 PL
1 PL
1 KL
4 filetky
2 plátky
4 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Dresing vytvoríme zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, balzamica, medu a ančovičiek. Potom pridáme žĺtka z vajec a vyšľaháme do hladka. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na grile.

  2. 2

    Plátky slaniny opečieme do chrumkava. Na panvici na olivovom oleji opečieme väčšie kocky toastového chleba a pridáme roztlačený cesnak. Opečieme do zlata.

  3. 3

    Natrhaný rímsky šalát zmiešame s dresingom, rozprestrieme na tanier. Kuracie prsia šikmo narežeme na plátky, uložíme na šalát, pridáme slaninu, zasypeme krutónmi a ozdobíme hoblinami parmezánu.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Pri príprave dresingu si môžete pomôcť tak, že všetky ingrediencie dáte do malého zaváracieho pohára. Uzatvorte ho viečkom a dobre potraste. Pohár vám nahradí šejker.

Diskusia k receptu

huck
Fantasticke chutne letne jedlo! Zbožnujem šalaty ako hlavne jedlo v tychto horučavach!!
honestka
original "Caesar salad" je bez masa a je vybornym jedlom aj tak. takto je to syte a kompletne jedlo.
cistinka
Táto verzia je vhodná aj ako hlavné jedlo...super šalát!
lenockak
je nutne, aby sa pridavali do dresingu surove zltka? Mozem ich vynechat?
spetkasoli
@lenockak , miesto surového žltkado zálivky možeš použiť kvalitnú majonézu, já pridávam aj jeden malý strúčik cesnaku a pár guličiek kapary, je to výborné, ďalej je postup stejný..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia