Drobné pečivo
Drobné pečivo

Mlynčekové kokosové pečivo

janeg - fotkajaneg, 25. marca 2021
Mlynčekové kokosové pečivo
Foto: janeg

Priznám sa, že toto je asi moje najobľúbenejšie pečivo (ako milovníka kokosu), akurát sa najlepšie robí dvom ľuďom naraz, jeden obsluhuje mlynček a druhý Zobraziť celý popisPriznám sa, že toto je asi moje najobľúbenejšie pečivo (ako milovníka kokosu), akurát sa najlepšie robí dvom ľuďom naraz, jeden obsluhuje mlynček a druhý chytá cesto.

2 plechy
porcie
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

280 g
200 g zmäknuté
70 g
70 g (alebo mleté orechy)
Na namáčanie:




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Trvá to dlhšie a horšie sa miesi, nebojte sa, nemusí byť úplne pevné :) Necháme ho pol hodiny v chlade odležať. Pripravíme si mlynček s nadstavcom, ktorý je zo sodnej strany plochý, dosku a nôž. Plechy vymastíme maslom.

  2. 2

    Po častiach dávame cesto do mlynčeka a dlhé pásy ukladáme na dosku, kde ich pokrájame na menšie a tvarujeme do tvaru písmen U, O alebo I. Ak sa cesto príliš láme, necháme ho prejsť mlynčekom znova. Cesto, s ktorým nepracujeme by sa malo stále udržovať v chlade.

  3. 3

    Cesto, ktoré nakoniec vyberieme z mlynčeka rozvaľkáme rukami ako vanilkové rožky.

  4. 4

    Písmená ukladáme na plech, môžeme aj bližšie k sebe. Pečieme cca 10 minút pri 180 °C do ružova. Ešte horúce podpichneme nožom a pohneme, aby sa neprilepili. Necháme celkom vychladnúť.

  5. 5

    V roztopenej čokoláde s tukom máčame konce, uložíme na papier na pečenie a necháme stuhnúť. Skladujeme v krabičke. Pečivo vydrží čerstvé naozaj dlho a je prudko návykové :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia