Mlynčekové kokosové pečivo
Foto: janeg
Priznám sa, že toto je asi moje najobľúbenejšie pečivo (ako milovníka kokosu), akurát sa najlepšie robí dvom ľuďom naraz, jeden obsluhuje mlynček a druhý Zobraziť celý popisPriznám sa, že toto je asi moje najobľúbenejšie pečivo (ako milovníka kokosu), akurát sa najlepšie robí dvom ľuďom naraz, jeden obsluhuje mlynček a druhý chytá cesto.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Trvá to dlhšie a horšie sa miesi, nebojte sa, nemusí byť úplne pevné :) Necháme ho pol hodiny v chlade odležať. Pripravíme si mlynček s nadstavcom, ktorý je zo sodnej strany plochý, dosku a nôž. Plechy vymastíme maslom.
- 2
Po častiach dávame cesto do mlynčeka a dlhé pásy ukladáme na dosku, kde ich pokrájame na menšie a tvarujeme do tvaru písmen U, O alebo I. Ak sa cesto príliš láme, necháme ho prejsť mlynčekom znova. Cesto, s ktorým nepracujeme by sa malo stále udržovať v chlade.
- 3
Cesto, ktoré nakoniec vyberieme z mlynčeka rozvaľkáme rukami ako vanilkové rožky.
- 4
Písmená ukladáme na plech, môžeme aj bližšie k sebe. Pečieme cca 10 minút pri 180 °C do ružova. Ešte horúce podpichneme nožom a pohneme, aby sa neprilepili. Necháme celkom vychladnúť.
- 5
V roztopenej čokoláde s tukom máčame konce, uložíme na papier na pečenie a necháme stuhnúť. Skladujeme v krabičke. Pečivo vydrží čerstvé naozaj dlho a je prudko návykové :)
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kedysi dávno-predávno som mame pomáhala😀