Kuracie prsia s kapustou

Mlynárske kuracie prsia

Autor receptu: pivonka

Aj keď na fotke toto jedlo veľmi vábne nevyzerá, je výborné. Príprava je rýchla, jednoduchá, výsledok výborný. Recept mám z televíznej relácie Na chalupe.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozohriatej masti si opražíme pokrájanú cibuľu a v závere pridáme cesnak.
  2. Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuli. Osolíme a pridáme kurkumu. Tú som doteraz nepoužívala, ale kvôli tomuto receptu som ju kúpila a osvedčila sa mi. Chuť mi vyhovuje a ešte aj krásne zafarbí jedlo. V relácii ju odporúčali, vraj je dobrá proti alzheimerovi a neskôr som sa dočítala, že aj proti rakovine. Prsia opekáme asi 4-5 min. Potom ich preložíme do misky a pridáme jemne nasekané bylinky. Premiešame.
  3. Ak nám na panvici ostane masť, dobre, ak nie, pridáme ju. Následne pridáme kyslú kapustu a prehrejeme. Vrátime do panvice kuracie prsia, premiešame a prehrejeme.
  4. V relácii k tomuto chutnému jedlu prílohu nepodávali, čo je určite dobré na štíhlu líniu. Ja som si predsa len spravila trochu zemiakového pyré.