Mliečna polievka

Mliekuľa - polievka starých mám

Autor receptu: peterkub

Veľa ľudí experimentuje s novými medzinárodnými receptami, tak isto aj ja. Občas si ale rád zaspomínam na chuť jedál, ktoré mi varievala ešte moja stará mama, keď som bol u nej na prázdninách. Tento recept je v mojej rodine veľmi obľúbený. Väčšina ho jedáva ku vareným zemiakom, ale mne už od detstva chutí len tak ku chlebu.

4
porcie
5 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pre mňa chutnejšia polievka je z údeného bravčového mäsa. Mäso umyjeme a dáme variť s cesnakom a koreninami.
  2. Keď je mäso uvarené, tak ho vyberieme. Do vývaru za stáleho miešania vlejeme kyslé mlieko a necháme chvíľu povariť.
  3. Nakoniec môžeme pridať na dochutenie nakrájanú pažítku prípadne cesnakovú vňať. Podávame s kúskami uvareného bravčového mäsa.