Mliečny oreo cheesecake
Foto: potravinarskavyrobaliana
porcií
Suroviny
Sušienkový korpus: | |
200 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
200 ml |
|
2 bal. |
|
500 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
15 g |
|
100 ml |
|
|
|
Tmavá poleva: | |
100 g |
|
140 ml |
|
Biela poleva: | |
30 g |
|
30 ml |
|
Postup
-
1
Sušienkový korpus: Pomelieme alebo podrvíme sušienky a zmiešame ich s maslom a mliekom. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a uložíme do chladničky.
- 2
Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka cca 10 minút. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku. Pridáme sušené mlieko, tvaroh a práškový cukor.
- 3
Už napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre po dobu 30 sekúnd alebo nad parou. Ihneď zašľaháme šľahačom do plnky. Nakoniec pridáme podrvené kakaové sušienky.
- 4
Takto pripravenú plnku nalejeme na stuhnutú sušienkovú hmotu. Povrch uhladíme a dáme opäť do chladničky.
- 5
Po pol hodine nalejeme tmavú polevu a miestami bielu (polevy pripravíme roztopením čokolády so smotanou). Necháme v chladničke stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme šľahačkou a kúskami extra tmavých sušienok.
- 6
Extra tmavé sušienky pripravíme s extra tmavým kakaom Liana. Bezlepkovú verziu cheesecake pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu na stránke www.lianasro.sk
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pošlite všetko
alebo
1 kúsok babke, druhý by zjedol dedko..
my skromníííí
:-)