Cheesecake
Cheesecake

Mliečny oreo cheesecake

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 31. októbra 2019. Komerčný recept.
12
porcií

Suroviny

Sušienkový korpus:
200 g
100 g
2 PL
Plnka:
200 ml
2 bal.
500 g
100 g
100 g
15 g
100 ml
Tmavá poleva:
100 g
140 ml
Biela poleva:
30 g
30 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušienkový korpus: Pomelieme alebo podrvíme sušienky a zmiešame ich s maslom a mliekom. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a uložíme do chladničky.

  2. 2

    Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka cca 10 minút. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku. Pridáme sušené mlieko, tvaroh a práškový cukor.

  3. 3

    Už napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre po dobu 30 sekúnd alebo nad parou. Ihneď zašľaháme šľahačom do plnky. Nakoniec pridáme podrvené kakaové sušienky.

  4. 4

    Takto pripravenú plnku nalejeme na stuhnutú sušienkovú hmotu. Povrch uhladíme a dáme opäť do chladničky.

  5. 5

    Po pol hodine nalejeme tmavú polevu a miestami bielu (polevy pripravíme roztopením čokolády so smotanou). Necháme v chladničke stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme šľahačkou a kúskami extra tmavých sušienok.

  6. 6

    Extra tmavé sušienky pripravíme s extra tmavým kakaom Liana. Bezlepkovú verziu cheesecake pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu na stránke www.lianasro.sk

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: