Mletý/seekh/ kebab na grile

Autor receptu: miky64

keďže máme grilovaciu sezónu a mne chutí z grilu tak pridávam ďalší obľúbený recept.Doteraz ma nenapadlo fotiť prípravu ale keď sa zlepší počasie tak postupne budem pridávať aj foto./u nás zatiaľ dennodenne chčije a teplota nevylezie nad 15stupňov/

Suroviny

Postup

  1. Masko na originál recept sa používa jahňacinka ale my použijeme podľa toho aké je v obchode alebo aké mrazák dá.Masko pomelieme a zmiešame so všetkými ingredienciami,vajičko dávam podľa masa ak je suchšie dám dva ak je mastnejšie dávam jedno.Odložím do chladničky na dobu kým neurobím prílohu.Potom vyberiem z chladničky pripravím buď na gril.ihly alebo na špajle šúľance /dlžka aby sa zmestili na gril hrubka asi ako čevabčiči/ všetko sa pobalí a hor sa grilovať
  2. Večer pre grilovačkou namočím fazuľu a šošovicu,ráno osolím a nechám uvariť.Rajčiny stiahnem z kože pokrájam a na troche oleja rozvarím,pridám rozmixovaný zázvor,cesnak a posekane chilli /keď chcem čípeš/,privediem do varu a pridám fazuľu a šošovicu.Varím to až dovtedy kým sa fazuľa nezačína rozpadávať.Potom podľa toho ako to budem podávať to buď rozmixujem/chlieb/ alebo nechám tak/grilovana zelenina,zemiaky na tanier/.Priamo pred podávaním prihrejem a podávam s kyslou smotanou.Prajem dobrú cuť.