Pečené mleté rezne

Mleté rezne s údeným syrom

Autor receptu: marienka44

Chcela som prvýkrát vyskúšať vyprážanie mäsa na plechu v rúre.

11
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame s postrúhaným údeným syrom, rozdrvenou chilli papričkou, mliekom, soľou a všetko dôkladne premiešame. V pôvodnom recepte boli rezne zo 600 g mletého bravčového bôčika a 300 g údeného syra. Ja som mala len 500 g mletého mäsa mix bravčové a hovädzie z obchodného reťazca. Údený slovenský syr vážil okolo 220 g.
  2. Mäsovú zmes dáme na noc do chladničky uležať. Druhý deň mäso ešte raz premiešame a mokrou rukou urobíme rezne. Na tvare nezáleží. Obalíme v hladkej múke zmiešanej s mletou údenou paprikou, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke.
  3. Papier na pečenie na plechu pokvapkáme olejom, poukladáme rezne a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 stupňov. Počas pečenia raz obrátime. Upečené rezne dáme na kuchynskú papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
  4. Najlepšia príloha sú zemiaky. Ja som mala zemiaky s mrkvou dusené na masle s rozmarínom. K celému chodu sa veľmi hodila tatárska omáčka. Ako šalát som si zvolila malú porciu kyslej kapusty.