Pečené mleté rezne
Mleté rezne s údeným syrom
Autor receptu: marienka44
Chcela som prvýkrát vyskúšať vyprážanie mäsa na plechu v rúre.
11 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Mleté mäso zmiešame s postrúhaným údeným syrom, rozdrvenou chilli papričkou, mliekom, soľou a všetko dôkladne premiešame. V pôvodnom recepte boli rezne zo 600 g mletého bravčového bôčika a 300 g údeného syra. Ja som mala len 500 g mletého mäsa mix bravčové a hovädzie z obchodného reťazca. Údený slovenský syr vážil okolo 220 g.
- Mäsovú zmes dáme na noc do chladničky uležať. Druhý deň mäso ešte raz premiešame a mokrou rukou urobíme rezne. Na tvare nezáleží. Obalíme v hladkej múke zmiešanej s mletou údenou paprikou, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke.
- Papier na pečenie na plechu pokvapkáme olejom, poukladáme rezne a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 stupňov. Počas pečenia raz obrátime. Upečené rezne dáme na kuchynskú papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
- Najlepšia príloha sú zemiaky. Ja som mala zemiaky s mrkvou dusené na masle s rozmarínom. K celému chodu sa veľmi hodila tatárska omáčka. Ako šalát som si zvolila malú porciu kyslej kapusty.