Mleté mäso

Mleté mäso s kyslou kapustou a bazalkovým pestom

Autor receptu: xpotvorkax

Ahojte, doma mi zostalo po sviatkoch mleté mäso a nevyužité pesto a tak som trochu kúzlila v kuchyni.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo veľkej vyvýšenej panvici som najprv usmažila/udusila na masti, cibuľu nakrájanú na rezance. Vo finiše pridáme trochu soli, malú lyžičku drvenej rasce, trochu oregana a trochu mletého korenia. Všetko premiešame.
  2. Ďalej si dáme variť asi 600 gramov zemiakov v šupke.
  3. K cibuľke pridáme mleté mäso, mierne opečieme, prilejeme necelý pohár vody a necháme dusiť pod pokrievkou asi 30 minút, kým sa nevyparí voda. Opäť premiešame.
  4. Kapustu zlejeme zo šťavy, nepreplachujeme. Keď je mäsko udusené, pridáme kyslú kapustu a na miernom ohni dusíme, kým ošúpeme a nakrájame uvarené zemiaky. Občas premiešame.
  5. Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, mierne podusíme, vylejeme bazalkové pesto, mierne prehrejeme na ohni a odstavíme. Dobrú chuť!