Mleté mäso
Mleté mäso s kyslou kapustou a bazalkovým pestom
Autor receptu: xpotvorkax
Ahojte, doma mi zostalo po sviatkoch mleté mäso a nevyužité
pesto a tak som trochu kúzlila v kuchyni.
4 porcie |
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo veľkej vyvýšenej panvici som najprv usmažila/udusila na masti, cibuľu nakrájanú na rezance. Vo finiše pridáme trochu soli, malú lyžičku drvenej rasce, trochu oregana a trochu mletého korenia. Všetko premiešame.
- Ďalej si dáme variť asi 600 gramov zemiakov v šupke.
- K cibuľke pridáme mleté mäso, mierne opečieme, prilejeme necelý pohár vody a necháme dusiť pod pokrievkou asi 30 minút, kým sa nevyparí voda. Opäť premiešame.
- Kapustu zlejeme zo šťavy, nepreplachujeme. Keď je mäsko udusené, pridáme kyslú kapustu a na miernom ohni dusíme, kým ošúpeme a nakrájame uvarené zemiaky. Občas premiešame.
- Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, mierne podusíme, vylejeme bazalkové pesto, mierne prehrejeme na ohni a odstavíme. Dobrú chuť!