Mleté mäso pod perinou zo zemiakovej kaše
Autor receptu: monty469
Dnes som varila túto dobrotu na
spôsob pastierskeho koláča prvý
krát, a veľmi nám to zachutilo.
Fotopostup nie je, neplánovala
som to sem pridať, ale rodinke
veľmi chutí, tak budiš! :-)
Postup
- V hrnci rozpálime masť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do zlatista. Pridáme mleté mäso a ďalej restujeme. Osolíme, okoreníme, nepodlievame ničím, mäso pustí šťavu. Uzavrieme a dusíme pri miernom plameni asi 20 minút.
- Medzitým dáme variť zemiaky do osolenej vody. Ak sú mäkké, zlejeme vodu, pridáme maslo, teplé mlieko, osolíme a vyšľaháme ľahkú, krémovú kašu.
- Po 20 minútach dusenia pridáme k mäsku kukuricu, rozmarín a worchester. Krátko povaríme a odstavíme. Ak treba ešte dosolíme alebo dokoreníme.
- Pekáč s rozmerom 20 x 30 vytrieme maslom, na spodok rozložíme mäsovú zmes, vrch rovnomerne pokryjeme zemiakovou kašou a zapekáme do zlatista pri 190 °C cca 30 minút.
- My sme sa do toho pustili ešte za horúca, bolo to naozaj veľmi lahodné. Pridávam fotku z pekáča, toľko ešte ostalo, akurát na večeru pre niekoho :-)