Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska videorecept

slobodaasolidarita - fotkaSloboda a Solidarita, 4. mája 2019. Komerčný recept.

Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso na grilovanie. Vynašiel sa a pomlel a zmiešal Zobraziť celý popisPôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso na grilovanie. Vynašiel sa a pomlel a zmiešal všetko možné mäso, čo našiel a narýchlo ho dochutil. Miči znamená „maličké“ a reštaurácia dodnes existuje.

Suroviny

500 g mleté
3 strúčiky
2 KL
 hrsť
1 dcl




Postup

  1. 1

    Všetko spolu premiešame a zmes necháme 10 minút odstáť.

  2. 2

    Potom tvarujeme dlhé fašírky, ktoré po dĺžke napichávame na špajdle.

  3. 3

    Na grile alebo rozpálenej panvici ich na troche oleja grilujeme zo všetkých strán.

  4. 4

    Tip majstra Ihnačáka: K Miči sa hodí baklažánový hummus, ktorý pripravíte z upečeného baklažánu. Upečený baklažán zbavte šupky a rozmixujte s cesnakom a olivovým olejom. Dochuťte citrónom a korením podľa svojej chuti.

Diskusia k receptu

angelikasch
Ihnačák vie variť, bez ohľadu na sympatie alebo nesympatie k zadávateľovi. Takéto recepty sú pre kuchárov na vareche skutočnou inšpiráciou.
drajan
Prekvapili ma tie dve lyžičky sody bicarbony. Ja mám na sodu akýsi citlivý jazyk, neviem, či by som ju v tom necítila, nejako veľa sa mi zdá to množstvo. Ináč ok, aj ten baklažánový hummus- to iste skúsim. Inšpiratívne.
draculadincarpati
Toto čo tam robili, okrem meno "mici" nemá nič spoločné s našim jedlom :). Len mäso, cesnak a soľ sa zhoduje s našou receptúrou. Žiadna strúhanka, ani oregano. My ich nevyprazame na masti, ale ich grilujeme. A bez chleba a horčíce ich nikto nezje. Na paličke som ich ešte nevidel :).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia