Foto: navardaco
porcií
príprava
na 110 °C
Postup
-
1
Bielky izbovej teploty začneme na jemných otáčkach šľahať so štipkou soli a citrodeka. Šľaháme približne 5 minút. V miske zmiešame cukor a Zlatý klas. Postupne pri vyšších otáčkach ho pridávame do bielkov. Šľaháme pokiaľ nemá sneh hustú konzistenciu (po vytiahnutí metličky drží tvar). Sneh prenesieme do cukrárenského vrecka s hviezdicovou zdobiacou špičkou. Nanesieme na pripravený plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme hodinu a pol pri teplote 110 stupňov, ale závisí od výkonu vašej rúry.
-
2
Po upečení minipavlovky necháme v rúre prirodzene vychladnúť s pootvorenými dvierkami. Medzitým si vyšľaháme smotanu s mascarpone. Pred koncom pridáme aj vanilkovú pastu. Dôležité je šľahať smotanu s mascarpone hneď po vybraní z chladničky. Minipavlovky zdobíme cukrárenskou špičkou. Môžeme pridať ovocie alebo inú dekoráciu.
Fajné.