Snehový dezert
Snehový dezert

Minipavlovky

navardaco - fotkanavardaco, 5. januára 2022
Minipavlovky
Foto: navardaco
12
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 110 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
štipka
štipka
150 g
18 g
Krém:
200 ml
50 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Bielky izbovej teploty začneme na jemných otáčkach šľahať so štipkou soli a citrodeka. Šľaháme približne 5 minút. V miske zmiešame cukor a Zlatý klas. Postupne pri vyšších otáčkach ho pridávame do bielkov. Šľaháme pokiaľ nemá sneh hustú konzistenciu (po vytiahnutí metličky drží tvar). Sneh prenesieme do cukrárenského vrecka s hviezdicovou zdobiacou špičkou. Nanesieme na pripravený plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme hodinu a pol pri teplote 110 stupňov, ale závisí od výkonu vašej rúry.

    Minipavlovky - obrázok 1
  2. 2

    Po upečení minipavlovky necháme v rúre prirodzene vychladnúť s pootvorenými dvierkami. Medzitým si vyšľaháme smotanu s mascarpone. Pred koncom pridáme aj vanilkovú pastu. Dôležité je šľahať smotanu s mascarpone hneď po vybraní z chladničky. Minipavlovky zdobíme cukrárenskou špičkou. Môžeme pridať ovocie alebo inú dekoráciu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia