Mini Pavlovky s parížskou šľahačkou fotorecept
Foto: Olinecka
Obľúbený zákusok vyhľadávaný v cukrárňach. Ja som minitortičky vylepšila parížskou šľahačkou. Dúfam, že budú chutiť.
porcií
príprava
na 140 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Parížska šľahačka: | |
400 ml (33 %) |
|
100 g (mliečna, horká) |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na parížsku šľahačku.
-
2
Parížsku šľahačku je najlepšie urobiť deň predtým, aby bola dobre vychladená. Smotanu dáme do hrnca, necháme zovrieť, po zovretí stiahneme z plameňa, pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky. Miešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky.
-
3
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny, po lyžiciach vmiešame kryštálový cukor. Šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí tak 10 minút. Potom pridáme práškový cukor a došľaháme.
-
4
Varechou zľahka vmiešame ocot, citrónovú šťavu, gustin (škrob). Cesto je správne vyšľahané, keď sa na metličke urobí špic (viď foto). Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme snehovým cestom.
-
5
Plech vyložíme papierom na pečenie a striekame pavlovky priemer 5-6 cm s vyvýšenými okrajmi, viď foto.
-
6
Rúru predhrejeme 160 stupňov, vložíme plech a stiahneme na 140 stupňov, sušíme 70 minút. Upečené necháme v rúre do úplného vychladnutia.
-
7
Vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme do tuha, dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobou špičkou a plníme a ozdobíme Pavlovky. Dobrú chuť .
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
Ďakujem veľmi pekne.