Snehové minitortičky
Mini Pavlovky s parížskou šľahačkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Obľúbený zákusok vyhľadávaný v cukrárňach. Ja som minitortičky vylepšila parížskou šľahačkou. Dúfam, že budú chutiť.
14-15 ks porcií |
40 minút príprava |
70 minút na 140 °C |
Postup
- Suroviny na parížsku šľahačku.
- Parížsku šľahačku je najlepšie urobiť deň predtým, aby bola dobre vychladená. Smotanu dáme do hrnca, necháme zovrieť, po zovretí stiahneme z plameňa, pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky. Miešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky.
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny, po lyžiciach vmiešame kryštálový cukor. Šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí tak 10 minút. Potom pridáme práškový cukor a došľaháme.
- Varechou zľahka vmiešame ocot, citrónovú šťavu, gustin (škrob). Cesto je správne vyšľahané, keď sa na metličke urobí špic (viď foto). Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme snehovým cestom.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a striekame pavlovky priemer 5-6 cm s vyvýšenými okrajmi, viď foto.
- Rúru predhrejeme 160 stupňov, vložíme plech a stiahneme na 140 stupňov, sušíme 70 minút. Upečené necháme v rúre do úplného vychladnutia.
- Vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme do tuha, dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobou špičkou a plníme a ozdobíme Pavlovky. Dobrú chuť .