Foto: johaneska
Mala som ešte asi polovicu konzervy kokosového mlieka a bolo mi ľúto ho vyhodiť. Tak som ho použila ako šľahačku na tieto minitortičky.
porcie
príprava
na 140 °C
Suroviny
2 ks |
|
100 g (alebo brezový) |
|
1/2 PL |
|
200-250 g (stuhnutá časť, aby sa dala vyšľahať) |
|
1 PL |
|
ľubovoľné |
|
lístky (alebo medovka) |
|
Postup
-
1
Bielka si asi minútu vyšľaháme s citrónovou šťavou a následne po 1PL pridávame cukor. Misu je lepšie vytrieť pred pridaním bielok jablčným octom, ja som použila kokosový ocot. Stačí dať na prsty a potrieť misu.
-
2
Zvýšime a takto šľaháme cca 15minut, kým nie je cesto úplne hladké. Rúru si predohrejeme (horkovzdušná) na 140 stupnov. Cesto pomocou lyžice dávame na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme hodinu. Po dopečení vyberieme a necháme vychladnúť.
-
3
Medzitým si z kokosového mlieka a medu vyšľaháme tuhý krém (šľahačku) a dáme ešte stuhnúť do chladničky.
- 4
Na vychladnuté cesto nanášame krém a ozdobíme ovocím. Ja som spravila navrstvené, ale kľudne môžete spraviť každý kus zvlášť. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Pavlova je všeobecný názov torty ( kvázi korpusu), ktorý je len z bielkov a cukru. Niečo ako na snehové pusinky. Používa sa klasický krištáľový alebo práškový. Avšak ja sa snažím piecť so zdravších surovín, preto sú aj tortičky hnedé kvôli kokosovému cukru a chuťovo pripomínajú karamel :)
Tortičky máš veľmi pekné a páči sa mi,že tú sladkosť vieš dať aj v zdravšej verzii.Vám mladým to naozaj prináleží.
To je síce pekné, že meníš suroviny na zdravšie ale také recepty ako Pavlova torta, Sacherka a podobne si nezaslúžia potom používať ich názov. Vždy sa dá pomenovať ten svoj recept svojsky lebo to už nie je "Pavlova "...prepáč za môj názor, ten je len k názvu ale vyzerá to dobre a chuť karamelu je skvelá