Minitortičky Pavlova

Mini Pavlova

Autor receptu: simi711

Chutné mini tortičky.

12
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 110 stupňov C. Do bielkov pridáme štipku soli. Šľaháme najskôr pomaly. Potom po častiach pridávame cukor a šľaháme pri vyšších otáčkach. Do pevne vyšľahaného snehu pridáme kukuričný škrob a ocot, dobre premiešame.
  2. Na plech dáme papier na pečenie. Ak chceme mať rovnakú veľkosť tortičiek, na opačnú stranu papieru možno nakresliť menšie kruhy. Cesto dáme do sáčku so špičkou. Na papier robíme tortičky tak, že najskôr urobíme spodok tortičky a na ten nastriekame okraj tortičky, ktorý je vyšší ako stred. Pečieme asi 1,5 hodiny podľa rúry. Necháme vychladnúť - môžme aj v rúre.
  3. Krém: Vyšľaháme šľahačku, postupne zašľaháme mascarpone a lemon curd (môžme nahradiť vaječným likérom).
  4. Cukrárske vrecko naplníme krémom a nanesieme do stredu tortičky. Ozdobíme očisteným ovocím a lístkami mäty.