Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Aby mäso dlho nestálo v mrazničke tak ho zvyknem obmieňať. Tentoraz prišla na rad bravčová panenka ...

6
porcií
15 -20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú panenku pokrájam na tenké plátky, osolím, okorením mletým čiernym korením, na polovicu rezníkov uložím primeraný kúsok syra
  2. a šunky,
  3. zakryjem ďalším plátkom panenky,
  4. prichytím ihličkami
  5. a obalím v klasickom trojobale
  6. a vysmažím. Vysmažené nechám odkvapkať na papierovom obrúsku.
  7. Očistené a na kocky pokrájané zemiaky dám variť do osolenej vody. Nechám povariť asi 10 minút. Potom k nim pridám karfiol rozobratý na ružičky a uvarím do mäkka,
  8. scedím a popučím,
  9. pridám petržlenovú vňať a premiešam. Nemastím, zemiaky s karfiolom prelejem na tanieri výpekom (môj to má takto rád).
  10. K mini Cordon bleu a zemiakom sme mali šalát z kvasenej kapusty s mrkvou.