Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Aby mäso dlho nestálo v mrazničke tak ho zvyknem obmieňať. Tentoraz prišla na rad
bravčová panenka ...
6 porcií |
15 -20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú panenku pokrájam na tenké plátky, osolím, okorením mletým čiernym korením, na polovicu rezníkov uložím primeraný kúsok syra
- a šunky,
- zakryjem ďalším plátkom panenky,
- prichytím ihličkami
- a obalím v klasickom trojobale
- a vysmažím. Vysmažené nechám odkvapkať na papierovom obrúsku.
- Očistené a na kocky pokrájané zemiaky dám variť do osolenej vody. Nechám povariť asi 10 minút. Potom k nim pridám karfiol rozobratý na ružičky a uvarím do mäkka,
- scedím a popučím,
- pridám petržlenovú vňať a premiešam. Nemastím, zemiaky s karfiolom prelejem na tanieri výpekom (môj to má takto rád).
- K mini Cordon bleu a zemiakom sme mali šalát z kvasenej kapusty s mrkvou.