Foto: elekra
Mám rada stopkový zeler, bol kúpený, čakal na svoju príležitosť v chladničke. No tak som ho využila na pyré, ktoré som podávala s hovädzím Zobraziť celý popisMám rada stopkový zeler, bol kúpený, čakal na svoju príležitosť v chladničke. No tak som ho využila na pyré, ktoré som podávala s hovädzím pečeným.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené a na kocky pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody,
-
2
očistíme si stopky zeleru,
-
3
pokrájame na kocky
-
4
a pridáme k zemiakom.
-
5
Uvaríme do mäkka, scedíme. Trošku vody necháme na spodku hrnca.
-
6
Pridáme pár vločiek masla a trochu sladkej smotany, alebo smotany na varenie (tú tam nie je vidno, je na spodku hrnca)
-
7
popučíme pučidlom
-
8
a dohladka vymiešame na jemnú kašu. V štruktúre vidno zelerové stopky.
-
9
U nás bolo zelerové pyré s pečeným hovädzím zadným a domácou majonézou ochutenou cibuľou, francúzskou horčicou s troškou sójovej omáčky.
Diskusia k receptu