Minestrone s olivami a parmezánom

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 15. februára 2013

Inšpiráciou pre túto skvelú polievku mi bola kniha "Dobrý rok" od Pavla Liptáka. Je to celkom milá publikácia jednoduchých a zdravých receptov. Odporúčam (knihu) Zobraziť celý popisInšpiráciou pre túto skvelú polievku mi bola kniha "Dobrý rok" od Pavla Liptáka. Je to celkom milá publikácia jednoduchých a zdravých receptov. Odporúčam (knihu) hlavne začínajúcim kuchárom a vegetariánom.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
1
1 kúsok
1 PL alebo trocha olivovej tapenáy
2 strúčik
1 šálka
3 šálky
1/2 šálky




Postup

  1. 1

    V hrnci zohrejeme olej a pridáme na plátky nakrájaný cesnak, na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, cuketu a kúsok zeleru (prípadne zelerové stonky). Opekáme 2-3 minúty. Potom pridáme paradajky z konzervy,oregano, nadrobno nakrájané olivy (možno nahradiť lyžicou olivovej tapenády) a varíme ďalšie 3 minútky. Zalejeme vývarom, privedieme k varu a povaríme asi 10 minút.

  2. 2

    Medzitým uvaríme cestoviny. Ja som použila malé "kolienka". Cestoviny možno uvariť aj priamo v polievke, v tom prípade ich vhodíme do polievky ešte pred koncom varenia. Ja som uprednostnila varenie zvlášť, polievka sa dala potom konzumovať ešte dva dni.

  3. 3

    Na záver polievku ochutíme mletým čiernym korením a osolíme. Podávame s nastrúhaným syrom a žeruchou. S krajcom chleba vydá za sýty a rýchly obed či večeru.

Diskusia k receptu

marianna76
krásna, ... polievka, syr, žerucha... to musí byť super chuť.... skúsim
nazarboncuk
dakujem baby, je naozaj výborná. V lete,ked budú čerstvé paradajky namiesto konzervy bude ešte lepšia :)
evusik
polievka je základ... a my takéto "gruntovné" polievky máme radi...
ywett
nádherné foto a recept na 1* :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia